Werkwijze

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Werkwijze

De inrichting van jouw tuin of terras is iets heel persoonlijks. Het is dus belangrijk dat ik jouw wensen goed begrijp. Ik werk daarom graag in vier stappen:

  • Als eerste maak ik graag met je kennis. Het liefst ontmoet ik jou/jullie in je tuin of terras (online kan eventueel ook als het een kleine tuinvraag is). Ter plaatse  bespreken wij jouw wensen voor de tuin- of terrasindeling (zitplekken, speeltoestellen en beplanting) en de gewenste stijl. Ook praktische zaken komen aan bod: hoeveel tijd wil je besteden aan het onderhoud? Ben je tijdens de warme (sproei)maanden weg of thuis? Dit gesprek is vrijblijvend en gratis.
  • Als we tot een opdracht komen, ga ik de tuin / het terras inmeten en inventariseer ik de bezonning, de bestaande beplanting en de bodem. Op basis van deze informatie maak ik een 2D-voorlopig ontwerp (lay-out en maten). Dit ontwerp bespreken we uitgebreid, want dit is de basis voor de volgende stap. Ook presenteer ik je een aantal sfeerbeelden van beplantingsstijlen en doe suggesties voor bijpassende tuinmaterialen. 
  • In de volgende fase werk ik het voorlopig ontwerp uit tot een 2D-definitief ontwerp (indien gewenst ook een functioneel 3D-ontwerp). Ik vul dat aan met een beplantingsplan (namen en aantallen planten per border) en zo nodig ook een 2D-technische tekening (toepassing materialen). Ik bespreek dit met je totdat je helemaal  tevreden bent.
  • De grondwerkzaamheden voor de tuin of het terras organiseer jij zelf. Ik adviseer je graag over het al dan niet inschakelen van een hovenier. Mijn twee ervaren, all-round teamgenoten (ervaring met tuinaanleg en in de bouw) kunnen ook helpen.
  • Zodra de tuin of het terras gereed is voor beplanting bestel ik alle planten voor je en maken we een afspraak om al dit moois in de grond te zetten. Het planten doen we zoveel mogelijk samen: zo weet jij precies wat waar komt te staan en vertel ik je hoe je de planten verzorgt.  Indien gewenst/noodzakelijk worden we hierbij ondersteund door mijn team.

HONORERING

Voordat we aan een opdracht beginnen maak ik een begroting van de werkzaamheden en geef ik een indicatie van de kosten voor de beplanting. Als tuincoach help ik je gedurende en na het project ook graag met praktische tips. De hoeveelheid tijd die ik daaraan besteed bepaal jij. Ik informeer je regelmatig over het aantal gemaakte coach-uren (per gesprek reken ik minimaal 10 minuten). Mijn uurtarief bedraagt € 55,- ex btw en ex reiskosten (enkele reis). Factureren doe ik maandelijks en bij kortlopende projecten op projectbasis. 

Share our website