Renovatie voortuin

Tuinieren hoeft niet duur te zijn. Dat blijkt wel uit de renovatie van deze voortuin (ca 6 bij 5 meter). Mijn klanten houden erg van tuinieren maar zijn inmiddels niet meer zo goed ter been. Hun vraag was hoe hun voortuin onderhoudsarm kon worden gemaakt, zonder hem dicht te gooien met tegels.

In mijn ontwerp heb ik de border verkleind door een looppaadje van houtsnippers aan te brengen. De border is daardoor ook beter toegankelijk. In de voortuin stond een mooie grote skimmia. Die is verplant en staat nu midden in de tuin. De hortensias zijn op een half schaduw plek gezet. De overige planten zijn verwijderd. Door slim te verplanten is de tuin voor de helft gevuld met bestaande planten en ziet er heel anders uit. En dat bespaart flink wat geld bij de aanschaf van nieuwe planten: het totale plantenbudget was nog geen € 200,-

De plantvakken zijn gevuld met bodembedekkers die binnen twee jaar de grond volledig bedekken. De tuin en heeft dan weinig onderhoud nodig. Tussen de bodembedekkers staan diverse zomerbloeiers in de kleuren paars-roze en wit. 

 

Share our website