Aanleg bostuin

Dit mooie weekendhuis ligt midden in het bos. Rondom ligt een royale, ietwat glooiende tuin die nog niet was aangelegd. De opdracht was om hier een sfeervolle tuin van te maken waarin in alle rust gerelaxed kan worden. De uitdagingen zijn meerledig: meer dan de helft van de tuin ligt in de half schaduw en het onderhoud moet minimaal zijn want de eigenaresse is niet elke week aanwezig.

Mijn klant heeft gekozen voor bijgevoegd (schets)ontwerp: een natuurlijke bostuin met 3 borders op goed zichtbare plekken vanuit het huis. 

Rondom de tuin stond een circa 40 meter lange verwaarsloosde laurierhaag. Deze is drastisch gesnoeid. De helft van de tuin had helemaal geen haag en hier zijn nieuwe laurierstruiken geplant van hetzelfde type. Dit zorgt voor eenheid en de gewenste privacy. De parkeerplek voor de auto is ook afgezoomd met een groenblijvende haag, die sierlijk door de tuin slingert. Gekozen is voor een ander type laurierstruik voor wat afwisseling in kleur en bladtextuur. In de tuin zijn vier borders aangelegd: 1 in de schaduw en 3 in de halfschaduw. De planten en struiken hebben een mooi gevarieerde bladtextuur en -kleur. Waar mogelijk zijn bloemen geplant in de kleuren wit, zachtroze en rood.

Vanaf de parkeerplaats komt een paadje naar de voordeur. De stepping stones worden gelegd zodra de tuin minder nat is. Op dat moment zaaien we ook het gazon in. Fotoos volgen!
 

Share our website