Make-over grote achtertuin

In deze grote (ca 35 bij 25 meter), verwaarloosde bostuin is vrijwel alles op de schop gegaan. Allereerst heb ik een bomenplan gemaakt. Diverse bomen stonden te dicht op elkaar, waardoor ze elkaar verdrukten. Vervolgens is een aantal snelgroeiende bomen gekapt en zijn nieuwe noten- en fruitbomen aangeplant. De prachtig bomen, die nu mooi verdeeld over de tuin staan, hebben genoeg ruimte en licht en kunnen nog jaren doorgroeien.

Als gevolg van de bomenkap is de bostuin veranderd in een halfschaduwtuin, waarin een gazon en borders konden worden aangelegd. Gekozen is voor een losse, landelijke stijl die goed aansluit bij de cottagetuin aan de zijkant van het huis (zie ook diverse posts op Instagram). Het gazon heeft golvende vormen. Afhankelijk van de hoeveelheid uren zon is gekozen voor een mix van half schaduw en zonplanten.

De oude schuur is vervangen door een nieuwe, inclusief een heerlijke buitenkamer. In de buitenkamer zit een open haard zodat bijna het hele jaar door in de tuin kan worden gezeten. De nieuwe kas maakt de tuin helemaal af.

Share our website