Beplantingsplan twee grote, kleurrijke bloemenborders

Beplantingsplannen kan ik ook online maken. Deze klant uit Zeeland heeft een prachtige grote tuin (ca 9000 meter) en wil graag een beplantingsplan voor twee grote bloemenborders (totaal 50 meter). Ik heb dit plan uitgewerkt met behulp van informatie (beeldbelsessie, afmetingen borders, informatie bodem en bezonning) die de klant voor mij heeft verzameld. De klant legt de borders zelf aan: een mooie samenwerking!

In de twee borders stonden voorheen een ligusterhaag en een mix van vaste en eenjarige planten. De ligusterhaag is inmiddels verwijderd en de vaste planten zijn elders in de tuin herplant. Mijn klant wil graag twee kleurrijke borders. De beplanting groeit weelderig maar de borders ogen rustig.

Ik heb gekozen voor twee identieke, symmetrische borders (zie ook afbeelding). De planten staan in groepen bij elkaar en de kleuren lopen soepel in elkaar over. Het kleurenpalet is breed: paars-roze-wit-lichtblauw-oranje 1 pagina uit de plantenlijst is bijgevoegd) en de bladkleur varieert van groen tot donkerrood. De ruggengraad van deze grote borders wordt gevormd door een aantal hoge, statige grasssen en zomerbloeiers. 

Mijn klant is heel tevreden en is meteen begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Ik kijk uit naar de fotoo's van het resultaat!

Share our website